Održana završna konferencija u sklopu projekta „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“



Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije s partnerima Obrtničkom komorom Zagreb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-Područna služba Zagreb provela je projekt „Human Resources for Innovative Development – HRID“ u sklopu programa bespovratne pomoći – „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“. Završna konferencija u sklopu programa, namijenjena predstavnicima regionalne i lokalne vlasti, predstavnicima organizacija i institucija, te članovima LPZ-a Zagrebačke županije, održana je danas u hotelu International.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta koji je trajao godinu dana i čija vrijednost iznosi  42.348,46 eura. 70 posto projekta financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projektom je razvijen lokalni Akcijski plan i projektna baza podataka za Zagrebačku županiju, ojačan je kapacitet Tehničkog tajništva za prijavu projekata na EU fondove, uspostavljena je lokalna mreža poslodavaca, poljoprivrednika i obrtnika, te je revidirana Strategija razvoja ljudskih potencijala Zagrebačke županije 2011.-2013.

Također, na konferenciji je prezentiran prijedlog Strategije razvoja ljudskih potencijala Zagrebačke županije za period 2014.-2020.

Ispred Zagrebačke županije sudionike konferencije pozdravio je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju.