Proslavljen Dan Zagrebačke županije



Svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije povodom obilježavanja Dana županije održana je u hotelu International u Zagrebu u prisutnosti 300-njak uzvanika.



Sjednici su prisustvovali izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor te mnogi drugi uzvanici i prijatelji Zagrebačke županije.



Ovom prilikom, župan Kožić naglasio je kako je Zagrebačka županija  i nadalje jedna od najuspješnijih hrvatskih županija. „Mnogo je toga čime se Zagrebačka županija može pohvaliti čak i u ovim kriznim vremenima. Tako ću spomenuti 100 milijuna eura vrijedan projekt IKEA-u Rugvici koji je pred samim završetkom, a tu je i više od 100 milijuna dolara vrijedan projekt proširenja Plivinog pogona u Savskom Marofu. U Jaski se gradi Logistički centra tvrtke Kaufland - investicija vrijedna 75 milijuna eura te mnoge druge investicije. Uvjeren sam da sinergijom dosadašnjeg načina vođenja županije i pravilnim iskorištavanjem prilika koje nam nosi članstvo u EU, imamo dobre predispozicije za uspješniju budućnost“ rekao je Kožić.



Predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković sve je nazočne podsjetio na simboliku datuma 17. srpnja kada su 1759. godine udareni temelji Zagrebačke županije. „Zagrebačka županija jedna je od najuspješnijih županija u Republici Hrvatskoj i ponosimo se tom činjenicom. Naša županija bilježi kontinuitet rasta i u tom smjeru ćemo nastaviti dalje“ – rekao je Bošnjaković.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner čestitao je Dan županije svim njezinim žiteljima, naglasivši kako se na primjeru Zagrebačke županije vidi da se zajedničkim radom i trudom mogu postići zavidni rezultati, unatoč aktualnoj gospodarskoj krizi.



Na svečanoj sjednici podijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije. Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Petrovina, zatim Obrtu za poljoprivrednu proizvodnju i usluge Vlado Jurkas, Gradskoj glazbi Samobor te Pekari Dubravica. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dobili su Kulturno umjetničko društvo „Januševec“ te prof.dr.phil. Dario Cebić.