Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije



U sjećanje na 27. lipnja 1991. godine, kada je u Pokupskome, na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu, raspoređena 2. brigada ZNG-a, današnji dan obilježava se kao Dan branitelja Zagrebačke županije. Tim povodom u Pokupskom je izaslanstvo Zagrebačke županije i Općine Pokupsko zajedno s članovi Odbora za branitelje Zagrebačke županije te udovicama poginulih branitelja spustilo vijence i bijele ruže u rijeku Kupu i time odalo počast svima koji su život poklonili domovini.



U izaslanstvu Županije, uz župana Stjepana Kožića, bili su njegov zamjenik Rudolf Vujević, predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković i potpredsjednik Skupštine Mario Vlahović.

„Ovo je izuzetno značajan datum, jer da nije bilo hrvatskih branitelja ne bi danas bilo ni hrvatske države. Županija ih nije zaboravila, odajemo počast onima koji su bili na bojištu, onima koji su dali svoje živote da se danas možemo zvati građanima Hrvatske i Europske unije“ poručio je župan Kožić.



Središnja proslava u prigodi Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije, koja se svake godine održava u drugome gradu, bit će sutra u Samoboru, u Parku Domovinske zahvalnosti s početkom u 10:00 sati.