Župan primio predstavnike Kuglačkog kluba Zaprešić



Župan Stjepan Kožić primio je predstavnike Kuglačkog kluba Zaprešić, upoznao se sa njihovim najperspektivnijim mladim članovima, predsjednikom i kapetanom kluba te im je čestitao na uspjehu koji su ostvarili u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi.

Naime, članovima Kuglačkog kluba Zaprešić pošlo je za rukom ono što nije niti jednom kuglačkom klubu u povijesti 1. HKL. Osvojili su naslov prvaka s maksimalne 22 pobjede. Lovro Benčević, kapetan kluba i „dobra duša ekipe“ pojasnio je planove i ciljeve kluba za ovu i iduću sezonu. „Cilj nam je u Zaprešiću napraviti stazu dostojnu naših uspjeha koji su kroz godine konstantni. Imamo podršku Grada Zaprešića od kojeg smo dobili gradsku zemlju za ovaj projekt, a dobili smo i lokacijsku dozvolu za izgradnju dvorane u kojoj bi bila suvremena kuglačka staza“ rekao je Benčević pojasnivši da očekuje i podršku Zagrebačke županije koja od početka aktivno podržava ovaj klub.

„Imate ambiciozne ciljeve, ali vjerujem da će se oni realizirati. Zaslužujete imati adekvatni objekt za treniranje, natjecanja i obuku mladih članova, a ni pomoć Županije neće izostati“ rekao je župan Kožić čestitavši ekipi na ostvarenim dosadašnjim rezultatima.

Inače, seniorska ekipa KK Zaprešić već treću godinu zaredom u kontinuitetu uspješno nastupa na Europskim kupovima i u Ligi prvaka. Osvajač je Europskog NBC pokala ove sezone te su ušli u povijest zaprešićkog sporta kao prva momčad u Zaprešiću koja je osvojila jedan prestižni međunarodni turnir. Prošle godine bili su osvajači 2. i 3. mjesta na Europskom kuglačkom Europa pokalu, a u pretprošloj sezoni uspjeli su se plasirati na Final four (završni turnir Lige prvaka) i tamo su osvojili 4. mjesto.