Čestitke mladim kreativcima iz Dugog Sela



Glazbeno-scenska skupina „Zvjezdani putovi“ iz OŠ Ivan Benković iz Dugog Sela, pobjednici su ovogodišnjeg Međunarodnog festivala školske kreativnosti održanog od 7. do 11. svibnja u talijanskom Sanremu.

„Zvjezdani putovi“, kao jedini hrvatski predstavnici na Festivalu, odmjerili su znanje i kreativnost iz područja glazbe, plesa i mode s kolegama iz 22 zemlje svijeta. Mlade kreativke i kreativci, učenici od petog do osmog razreda osnovne škole, njih ukupno 28, osvojili su pobjedničkog srebrnog dupina za mjuzikl „Briljantin“, pobijedivši tako u finalu turske predstavnike.

Učitelji OŠ Ivan Benković iz Dugog Sela kroz dugogodišnji rad s učenicima uvidjeli su kako učenici pozitivno reagiraju na sadržaje u kojima mogu pokazati svoju kreativnost, kako u pjevanju, tako i u glumi i plesu. Zahvaljujući ovom projektu djeca uključena u glazbeno-scensku skupinu izgrađuju visok stupanj samodiscipline i predanosti poslu, spremnost da prihvaćaju izazove i preuzmu odgovornost za iste, razvijaju fleksibilnost mišljenja i ponašanja, samopouzdanje, shvaćaju pojam timskog rada koji za sobom povlači poštovanje različitosti i visok stupanj međusobnog uvažavanja.

Ovogodišnji Međunarodni festival školske kreativnosti, šesnaesti po redu, bio je posvećen 20. godišnjici ukidanja apartheida u Južnoafričkoj Republici, s naglaskom na sjećanje na Nelsona Mandelu.

Inače, i Zagrebačka županija sufinancirala je realizaciju projekta mjuzikl „Briljantin“.