Oproštajni prijem albanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj



U prostorijama Zagrebačke županije održan je oproštajni prijem s Nj. E. Pëllumbom Qazimijem, dosadašnjim albanskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj.

Tom prigodom, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić pohvalio je odnose Republike Hrvatske s Republikom Albanije te se konkretnije osvrnuo na uspješnu suradnji između Zagrebačke županije i albanskog Tiranskog okruga. Također, naglasio je kako Zagrebačka županija posebnu pažnju posvećuje radu s nacionalnim manjinama posebno pohvalivši suradnju s albanskom nacionalnom manjinom i njihovim predsjednikom Memetaliem Zenuniem.



Qazimi se zahvalio županu i zamjeniku župana Rudolfu Vujeviću za sve što su dosad učinili za albansku nacionalnu manjinu u Zagrebačkoj županiji te je izrazio nadu u još bolju kulturnu i gospodarsku suradnju dviju zemalja.

„Ovo je prijateljsko doviđenja, a ne zbogom“, rekao je veleposlanik koji je tu dužnost u Republici Hrvatskoj obavljao šest godina. Svoj profesionalni i poslovni put nastavit će u Sloveniji gdje će također obnašati dužnosti albanskog veleposlanika. Za sam kraj Pëllumb Qazimi istaknuo je da će mu Hrvatska ostati u lijepom sjećanju prvenstveno zbog srdačnih ljudi te njihovog velikog razumijevanja za albansku nacionalnu manjinu.