U „Naftalanu” otvorena izložba fotografija poljskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj



Uoči proslave 25. godišnjice Specijalne bolnice za medicinsku rehabiltaciju „Naftalan” u Ivanić-Gradu, u predvorju ove zdravstvene ustanove otvorena je izložba fotografija „Ptice savršenstvo svijeta”, autora Macieja Szymańskog, veleposlanika Poljske u Republici Hrvatskoj. Izložbu je, uz podršku grada Ivanića, postavila Javna ustanova „Zeleni prsten”, a tijekom ove godine učinit će to u svim gradovima Županije.

Simbolično, izložbu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković. „Svi uživamo u prirodi, kažemo da je Zagrebačka županija jedan od najljepših prostora u zemlji, pa nas ovakve izložbe, s prikazom dijela prirode, uvijek vesele. Poljaci su veliki prijatelji Hrvatske, bit će nam drago ako s veleposlanikom uspostavimo još bolji kontakt i uspijemo poljske turiste, kada dolaze na naše more, 'skrenuti' i do 'Naftalana', koji ima svoje posebnosti“, rekao je Bošnjaković.

„Fotografiram kako bih zaboravio na život s problemima, tada sam koncentriran samo na ptice“ - rekao je veleposlanik Szymański, dodavši da će ptice „napraviti sve da fotografija ne uspije”, stoga ih fotograf mora dobro poznavati.

Posjetitelje izložbe uvodno su pozdravili i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš te ravnatelj „Naftalana” Goran Maričić.

Stanovnici Ivanić-Grada i pacijenti „Naftalana” na izložbi mogu pogledati 80 fotografija.