Nove županove odluke

Zagrebačka županija i u ovoj će godini sufinancirati rad ambulante za kirurgiju u Domu zdravlja Zagrebačke županije – Ispostava Samobor i to sa 60.000 kuna.

Osim Zagrebačke županije, rad ambulante sufinancirat će i Grad Samobor s 80.000 kuna te Grad Sveta Nedelja s 15.000 kuna. Na taj način omogućit će se stanovnicima Samobora i okolice pristupačnije pružanje usluga kirurgije.

Dom zdravlja Zagrebačke županije pokrenut će postupak javne nabave za kupnju mobilnog mamografa, nakon što dobije suglasnost Ministarstva zdravlja. Planirana vrijednost nabave iznosi 1,5 milijuna kuna. Također, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju „Naftalan“ pokreće postupak javne nabave za investicijsko ulaganje u rekonstrukciju kotlovnice, čija procijenjena vrijednost iznosi 2.415.000 kuna.

Od 2004. godine Zagrebačka županija organizira ocjenjivanje vina te prateću izložbu na kojoj sudjeluje dvadesetak udruga vinara s područja županije. Naime, pokazalo se da ocjenjivanje vina izravno utječe na porast kakvoće vina, veću zainteresiranost proizvođača za stručnom, kvalitetnijom i konkurentnijom proizvodnjom kao i veću informiranost, dostupnost i povjerenje potrošača. Ove godine organizirat će se 11. ocjenjivanje vina i izložba vina Zagrebačke županije za što će se osigurati 75.000 kuna.
  
Na kolegiju župana prihvaćen je i Plan operativne provedbe Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2014. godini za područje Zagrebačke županije. Naveden Plan predstavlja temeljni dokument koordinacije i provedbe godišnjih aktivnosti Zagrebačke županije i tijela uključenih u provedbu mjera zaštite od požara s područja županije.