Uskrsni sajam OPG-a i udruga u Dubravici



Općina Dubravica, uz potporu Turističke zajednice „Savsko sutlanska dolina i brigi“, organizirala je protekloga vikenda, u prostoru sportske dvorane OŠ Pavla Štosa, 2. uskrsni sajam OPG-a i udruga.

Cilj je bio upoznati ljude s običajima i tradicijom ovoga kraja, pokazati im zašto u njega doći.  „Sajam je važan za naš kraj, uglavnom poljoprivredni. Ljudi žive od domaćih proizvoda, a na sajmu se vidi što sve nude“ - komentirao je Franjo Štos, načelnik Dubravice.

Otvorenju sajma, uz načelnike susjednih općina i gradonačelnika Zaprešića Željka Turka, prisustvovao je i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković. „Ovakvi su sajmovi dobrodošli. Obrtnici na njima promoviraju svoje proizvode, međusobno komuniciraju i razmjenjuju iskustva. Županija je prijatelj obrtnika, trudi se biti im na usluzi. Krajem ovoga mjeseca raspisat ćemo natječaj za dodjelu preko 3 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarstvu. Vjerujem da će se u njemu naći i obrtnici s ovoga područja“- rekao je Bošnjaković.