Sportske igre mladih



Na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu održano je sportsko natjecanje za djecu i mlade kojim su najavljene ovogodišnje Sportske igre mladih.

Plamen Igara, koji je krenuo prošlog tjedna iz Istre i koji će osim četrdeset gradova Hrvatske ove godine obići dvadeset gradova Bosne i Hercegovine te po prvi put deset gradova Srbije, zapalio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

„Sportske igre mladih prošle su godine u Ivanić-Gradu imali svečano zatvaranje i nama je doista drago da smo ponovno zajedno. Naš grad izdvaja 2,5 milijuna kuna za sportske aktivnosti, a u suradnji sa Zagrebačkom županijom dogovorili smo i gradnju sportske dvorane. To kazuje koliko nam je važno potaknuti djecu i mlade zdravom životu“ – istaknuo je Leš.

Natjecanju su nazočili i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin. „Podržavamo Sportske igre mladih jer je to manifestacija zahvaljujući kojoj veliki broj djece svakog ljeta ima beneficiju kvalitetno provoditi vrijeme u sportu i druženju“ - rekao je Vujević

Sportske igre mladih prošle su godine okupile 84.790 sudionika, a tijekom travnja i svibnja održavat će se natjecanja na trgovima u četrdeset hrvatskih gradova kao uvod u 18. izdanje Sportskih igara mladih.