Održana 4. sjednica Odbora za branitelje




Odbor za branitelje Zagrebačke županije održao je svoju 4. sjednicu na kojoj je formiran prijedlog za dodjeljivanje financijskih sredstava braniteljskim udrugama u 2014. godini.

Naime, Zagrebačka županija na temelju raspisanog javnog natječaja za programe/projekte socijalnog i humanitarnog značenja za branitelje Domovinskog rata i njihove obitelji, a koji obuhvaćaju teritorijalno veće područje Zagrebačke županije, planira izdvojiti 450.000 kuna u 2014. godini.

Odbor za branitelje Zagrebačke županije donio je prijedlog prema kojem će Povjerenstvu za predlaganje financijskih potpora za zdravstvene, socijalne i humanitarne programe za 2014. godinu predložiti raspodjelu navedenih sredstava sljedećim braniteljskim udrugama: Zajednici udruga HVIDRA Zagrebačke županije, Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, Nezavisnim dragovoljcima hrvatskim Zagrebačke županije, Udruzi udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Savezu udruga hrvatskog časničkog zbora Zagrebačke županije, Udruzi za šport i rekreaciju „Veteran 91.“, Udruzi branitelja 151. Samoborske brigade, Udruzi branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata, Udruzi hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata, Udruzi civilnih stradalnika Domovinskog rata GZ i ZŽ te Udruzi športskih ribolovaca, invalida i veterana Domovinskog rata „Veteran 91.“.