Otvorena izložba „Smanjimo količine otpada jer Eko TILA reciklira“



„Smanjimo količine otpada jer Eko TILA reciklira“ naziv je izložbe otvorene u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije. Izložbu ukrasnih i uporabnih predmeta postavila je Udruga za zaštitu okoliša, prirode i zdravlja – Eko TILA koja se bavi očuvanjem i zaštitom okoliša.

Udruga Eko TILA, koja na području Zagrebačke županije aktivno djeluje od 2009. godine, najpoznatija je po organizaciji eko-radionica kojima potiče svjesno odrastanje najmlađih uzrasta te ih na kreativan način uključuje u odgovorno očuvanje okoliša. Na eko-radionicama nastoji se starim, odbačenim predmetima podariti novu uporabnu, ali i umjetničku vrijednost. Reciklirani predmeti i namještaj, nastali na eko-radionicama održanim prethodnih godina, predstavljeni su na izložbi.



Izložbu je u ime Zagrebačke županije otvorio zamjenik župana Damir Tomljenović koji je pritom rekao da je zbrinjavanje otpada aktualna tema u Županiji. Naglasio je i važnost edukacije građana o problemu zbrinjavanja otpada te čestitao predsjednici Udruge, Duški Gregurek, na kreativnosti.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ružica Rašperić, istaknula je važnost, s obzirom na sveprisutnu globalizaciju i industrijalizaciju, individualnog suočavanja s problemom očuvanja okoliša.

Izložba će za sve zainteresirane posjetitelje biti otvorena do 19. veljače 2014. godine.