Potpisan ugovor o suradnji između Regionalne razvojne agencije i Hypo Alpe Adria Bank d.d.



Predstavnici Regionalne razvojne agencije i Hypo Alpe Adria Bank d.d. danas su u prostorijama Zagrebačke županije potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji na provedbi Programa Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za Zagrebačku županiju.

Ugovor o suradnji potpisali su Zlatko Herček, direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije d.o.o. te Loren Hrabar, Izvršni direktor Poslovanja s malim i srednjim poduzetništvom i Marijana Jajčević, Izvršna direktorica Poslovanja s javnim institucijama iz Hypo Alpe Adria Bank d.d.

Prisutne je pozdravio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je iskazao zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora koji će znatno pridonijeti povoljnijoj gospodarskoj klimi na području Zagrebačke županije. „Krajnji cilj ovog ugovora je pomoći gospodarskim subjektima u prerađivačkoj industriji s područja naše županije u njihovom razvoju, povećanju konkurentnosti, održavanju radnih mjesta i otvaranju novih što je ujedno i jedan od naših prioriteta“ – rekao je župan.

Direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije Zlatko Herček podsjetio je na preko 90 projekata koje Agencija provodi te dodao kako je potpisivanje ovog ugovora poticaj i doprinos razvoju prerađivačke industrije sa područja Zagrebačke županije.

Inače, sredstva za navedeni Program osigurana su ugovorom između Ministarstva gospodarstva i Zagrebačke županije u iznosu od 900.000,00 kuna i namijenjena su isključivo kao jamstveni depozit koji će se položiti u poslovnu banku, a tim Programom omogućit će se odobravanje jamstva gospodarskim subjektima iz prerađivačke industrije i to u iznosu do 75% odobrenog kredita koji će se moći koristiti za investicije, ali i za financiranje obrtnih sredstava.

Članica Uprave Hypo Alpe Adria Banke Tea Martinčić ukazala je na dvostruku ulogu banke kod potpisivanja ovog ugovora. „Banka je povećala Jamstveni fond za čak tri puta te time pokazala povjerenje prema Zagrebačkoj županiji“ – rekla je Martinčić.

Osim predstavnika Regionalne razvojne agencije i Hypo Alpe Adria Bank d.d. te župana Kožića, potpisivanju ugovora nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić.