Francusko odličje dodjeljeno Josipu Kraljičkoviću



Veleposlanica Francuske Republike u Hrvatskoj Michèle Boccoz dodijelila je u ime Stéphanea LeFolla, francuskog ministra poljoprivrede, prehrambene industrije i šumarstva, mr. sc. Josipu Kraljičkoviću odličje Časnika reda za zasluge na području poljoprivrede.

„Kraljičković je kao državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede odigrao ključnu ulogu u zatvaranju poglavlja o poljoprivredi u pregovorima o pristupanju Europskoj uniji, kao i u prepoznavanju važnosti hrvatskih proizvoda s oznakom izvornosti te u razvoju veza između francuskih i hrvatskih organizacija poljoprivrednika. Suradnju s Francuskom Kraljičković je započeo radeći u Zagrebačkoj županiji kao pročelnik za poljoprivredu“- istaknula je veleposlanica.

Josip Kraljičković zahvalio je na odlikovanju i naglasio: „Hrvatska i Francuska osim boja na zastavi imaju još puno zajedničkoga što nas povezuje i što osigurava u budućnosti još bolju suradnju. Na nama  je ostalo da  nastavimo raditi za napredak našega poljoprivrednika, našeg stanovnika sela,  za bolju, bogatiju i sretniju domovinu. Za mene je ovo francusko odličje velika čast i obveza da nastavim suradnju na osobnoj i na regionalnoj razini“.

Dodjeli odličja nazočio je i župan Stjepan Kožić.