Počelo “Martinje v Zagrebu”



Tradicionalna manifestacija “Martinje v Zagrebu” simbolično je otvorena danas na zagrebačkome Trgu bana Jelačića, a potrajat će narednih osam dana.

Manifestaciju, na kojoj se proizvodima predstavljaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva, s naglaskom na proizvođače vina, zajedno su osmislili Grad Zagreb i Zagrebačka županija, dok je tehnička organizacija povjerena udruzi “Vinske ceste grada Zagreba”.

„Martinje je dio naše tradicije i kulture. Lijepo je što to njegujemo na središnjem gradskom trgu“ - na otvorenju je poručio Miroslav Polovanec, predsjednik Udruge “Vinske ceste Grada Zagreba”.

Otvorivši manifestaciju, pročelnik za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić rekao je da je nakon uspješne berbe došlo vrijeme da se Zagrepčanima prezentiraju plodovi napornoga rada, a Emil Tuk, pročelnik za poljoprivredu Grada Zagreba, dodao da je martinjska manifestacija dobra prigoda da stanovnici metropole, ali i njihovi gosti osjete domaću atmosferu, ugodno se druže i vesele.

Ceremonija krštenja mošta održat će se na samo Martinje, u ponedjeljak, 11. studenog 2013. godine na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 13:00 sati.