Profesori elektro i strojarske struke uskoro u Padovi

 

 

U sklopu projekta Leonardo da Vinci aktivnost Mobilnost – „Stručnjaci u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju“ (VETPRO) koji se provodi u okviru Programa za cjeloživotno učenje – „Padua and Zagreb Counties-collaboration in VET development“ završena su predavanja iz talijanskog jezika i kulturne pripreme.

Svih 20 sudionika u projektu uspješno je apsolviralo jezične i kulturne pripreme, te će 3. studenog 2013. godine otputovati u Padovu.

 


Prilikom boravka u Padovi profesori elektro i strojarske struke, ravnatelji srednjih škola s područja Zagrebačke županije, djelatnici Zagrebačke županije i zamjenik župana obići će odgovarajuće školske i županijske ustanove s osnovnim ciljem razvoja cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja u županiji i uspostavljanja daljnje suradnje u obrazovnom i drugim područjima između Padovanske i Zagrebačke županije. 

Inače, Agencija za mobilnost i programe Europske unije u sklopu Leonardo da Vinci Mobility, Lifelong Learning Programe, odobrila je Zagrebačkoj županiji sredstva u ukupnom iznosu od 30.620 EUR-a u svrhu provedbe projekta mobilnosti „Padua and Zagreb Counties-collaboration in VET development“.