Potpisani ugovori o sudjelovanju u projektu „Padua and Zagreb Counties-collaboration in VET development“



Sudionici projekta Leonardo da Vinci aktivnost Mobilnost – „Stručnjaci u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju“ (VETPRO) koji se provodi u okviru Programa za cjeloživotno učenje – „Padua and Zagreb Counties-collaboration in VET development“ potpisali su ugovore o zajedničkoj suradnji u prostorijama Obrtničkog učilišta Zagreb.

Inače, Agencija za mobilnost i programe Europske unije u sklopu Leonardo da Vinci Mobility, Lifelong Learning Programe, odobrila je Zagrebačkoj županiji sredstva u ukupnom iznosu od 30.620 EUR-a u svrhu provedbe projekta mobilnosti „Padua and Zagreb Counties-collaboration in VET development“.

Navedenim projektom omogućen je odlazak 20 sudionika u Padovu od 3. do 9. studenoga 2013. godine, radi stjecanja znanja i iskustava, uvođenja inovacija u strukovno obrazovanje s osnovnim ciljem razvoja cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja, a time i same Županije.

Kako bi se pravovaljano proveo odabir sudionika u ranije navedenom projektu imenovano je Povjerenstvo za provedbu postupka odabira sudionika u projektu mobilnosti „Padua and Zagreb Counties-collaboration in VET development“.



Povjerenstvo je 4. listopada 2013. godine odabralo 16 sudionika, zaposlenika srednjih škola s područja Zagrebačke županije koji će sudjelovati u projektu. Sudionici su djelatnici SŠ Dugo Selo, SŠ Ivan Švear (Ivanić-Grad), Srednje strukovne škole Samobor, Srednje strukovne škole Velika Gorica, Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perišna, SŠ Vrbovec, SŠ Ban Josip Jelačić i SŠ Dragutina Stražimira.

Osim predstavnika srednjih škola iz Zagrebačke županije u projektu će radi uspostavljanja daljnje suradnje u obrazovnom i drugim područjima rada između Padovanske i Zagrebačke županije sudjelovati i djelatnici Zagrebačke županije.