Prijem za predstavnike Udruge slijepih Zagreb



Zamjenik župana Rudolf Vujević i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak primili su, tradicionalno, u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa predstavnike Udruge slijepih Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Tom prigodom predstavnici Udruge predstavili su svoje planove za 2014. godinu te su uputili zamolbu zamjeniku župana za dodatna sredstva u provođenju aktivnosti brajevog opismenjavanja, obuke u samostalnom kretanju bijelim štapom te tečaja neverbalne komunikacije za članove Udruge s područja županije. Pojasnili su kako trenutno provode četiri informatička tečaja te dva tečaja engleskog jezika za članove svoje Udruge. Također, članovi Udruge zamolili su da Zagrebačka županija uputi pismo preporuke jedinicama lokalne samouprave na svom području vezano uz zapošljavanje slijepih i visokoslabovidnih osoba. Naime, takvo pismo preporuke poslano prošle godine pomoglo je u zapošljavanju jedne njihove članice u Gradu Velika Gorica.

Na kraju susreta predsjednik Udruge slijepih Josip Hrvoj pozvao je predstavnike Zagrebačke županije da im se pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa koje će se održati u klupskim prostorijama Udruge u Draškovićevoj ulici u četvrtak, 17. listopada 2013. godine s početkom u 18:00 sati.