Otvoren 7. sajam poslova HZZ-a



Pučko otvoreno učilište u Zagrebu i ove godine, 7-mi puta za redom, domaćin je Sajma poslova kojeg tradicionalno organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zagreb.

„Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju Hrvatski zavod za zapošljavanje postao je dio Europske mreže javnih službi za zapošljavanje (EURES), a time je hrvatskim građanima postala dostupna i usluga posredovanja pri zapošljavanju u drugim članicama Europske unije“ poručila je ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarallah koja je navela da je cilj sajma povećanje mogućnosti zapošljavanja, dostupnosti i razmjene informacija, usklađivanje ponude i potražnje te stvaranje partnerskih odnosa među dionicima tržišta rada.

„Drago mi je da je Zagrebačka županija i ove godine partner Sajma koji aktivno spaja poslodavca i one koji traže posao. Malo je previše pesimizma trenutno u našoj državi i ja se nadam da će barem netko od mladih koji traže posao danas ovdje dobiti nadu da će posla za njih biti“ rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Inače, ove godine na sajmu se predstavlja 88 izlagača, a sajam je namijenjen poslodavcima, obrazovnim ustanovama, nezaposlenim osobama, studentima, učenicima i svim zainteresiranim za aktivno uključivanje na tržište rada na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Sajam koji će biti otvoren danas do 18:00 sati, otvorio je Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.