Izaslanstvo Bratislavskog kraja posjetilo Zaprešić



U sklopu dvodnevnog posjeta županiji izaslanstvo Bratislavskog kraja posjetilo je Zaprešić, a danas boravi u Ivanić-Gradu.

Gosti iz Slovačke obišli su Duhovno-obrazovni centar “Marijin Dvor - Lužnica” i kompleks Novih dvora Jelačićevih, a o mogućnostima suradnje na području obrazovanja razgovarali su s ravnateljem Srednje škole “Ban Josip Jelačić” i zamjenikom gradonačelnika Alanom Labusom.



Zamjenica bratislavskog župana Gabriella Nemeth rekla je da je iznimno zainteresirana za uspostavljanje suradnje između škole u Zaprešiću i jedne od bratislavskih škola. Dosad je SŠ “Ban Josip Jelačić” uspostavila suradnju sa školama u Mađarskoj, Sloveniji i Austriji.

Zamjenik gradonačelnika Zaprešića (kasnije se sa slovačkim izaslanstvom susreo i gradonačelnik Željko Turk) upoznao je goste s razvojnim planovima ovoga grada, među ostalim i skorim osnivanjem LAG-a “Sava” koji će aplicirajući projekte na EU fondove pokušati osigurati europska sredstva za manje komunalne akcije te potrebe u kulturi i sportu.