Dan općine Klinča Sela



Dan općine proslavila su Klinča Sela.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća načelnik Miljenko Vučković podsjetio je na važnije poslove i investicije u proteklome razdoblju: „U proteklih godinu dana sagradili smo četiri kilometra kanalizacijske mreže, vodospremu u Repišću, asfaltirali smo ulice i nogostupe... Nakon izmjena i dopuna Prostornog plana, te donošenjem Urbanističkog plana uređenja zone Kupinec, vjerujem da će uskoro krenuti gradnja Zelenoga grada Kupinec”.

Govorio je i o gradnji nove osnovne škole koja je 'zapela' gotovo u samome startu, kada je nastao spor između glavnog nositelja investicije i izvođača radova.

U ime Zagrebačke županije prisutne je pozdravio njezin predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković, poručivši da se na primjeru Klinča Sela pokazuje koliko općine imaju smisla. „Hrvatska ne treba ići s ukidanjem općina, nego općinama dati veće ovlasti i više sredstava i tako ići u smanjenje decentralizacije“ - rekao je Bošnjaković dodavši da Županija nije pasivni promatrač onoga što se u općinama događa, nego im, u okvirima svojih mogućnosti, i pomaže. „U novom smo četverogodišnjem ciklusu. Pred nama je realizacija zacrtanih programa - i u Županiji i Općini Klinča Sela. Bit ćemo partneri“ – poručio je Bošnjaković.