Održana sjednica Savjeta mladih



Savjet mladih Zagrebačke županije održao je svoju 3. sjednicu na kojoj se najviše raspravljalo o mogućoj suradnji s Vrbovečkom udrugom studenata na projektu „Sajam mogućnosti“.

Tin Bregović, predstavnik udruge Vrbovečkih studenata, na sjednici je predstavio ideju organiziranja spomenutog sajma na kojemu bi se na jednom mjestu okupile tvrtke i poduzetnici s područja Zagrebačke županije kako bi se mladim ljudima te osobama koje su u potrazi za poslom približile njihove mogućnosti. Ideja je, naime, da svaka tvrtka predstavi ono što nudi kao poslodavac – radna mjesta, načine prijave za radno mjesto, mogućnost stručnog osposobljavanja, dodjele stipendija za učenike i studente i slično.

Na današnjoj sjednici članovi Savjeta usvojili su inicijativu prema kojoj će pozvati sve gradske i općinske Savjete mladih s područja Zagrebačke županije da se uključe u raspravu o Prijedlogu izmjena Zakona o savjetima mladih Republike Hrvatske te da usuglase zajedničko stajalište svih savjeta iz županije.



Predsjednica Savjeta mladih Zagrebačke županije Marija Kukić predstavila je Izvješće sa svog putovanja u Srebrenicu na VII. konvoj mladih Bošnjaka RH i njihovih prijatelja – „Da se ne zaboravi“, na kojemu je sudjelovala u svibnju ove godine. U Srebrenici se, s drugim predstavnicima Savjeta mladih iz Hrvatske, susrela s tamošnjim studentima te s Majkama Srebrenice, a razgovarali su o problemima s kojima se oni svakodnevno susreću te o ostvarenju moguće buduće suradnje.

Na samom kraju sjednice, članovima je prikazan edukativni film o darivanju krvi „Kap života“.