Nagrađeni najbolji učenici Zagrebačke županije



Zagrebačka županija je na svečanom prijemu u hotelu Lavica u Samoboru nagradila 198 učenika osnovnih i srednjih škola s područja županije te njihovih 49 mentora koji su na državnim natjecanjima ostvarili vrhunske rezultate.

U ime Zagrebačke županije nagrade su učenicima dodijelili zamjenik župana Rudolf Vujević i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin.

Svečanosti je u ime grada Samobora nazočila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković koja je ovom prigodom čestitala svim učenicima na postignutom uspjehu.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević istaknuo je zadovoljstvo jer je Zagrebačka županija već desetu godinu za redom okupila „kremu cjelokupnog županijskog školstva“. Također, naglasio je kako su ovi učenici siguran pokazatelj da će Hrvatska, nakon skorog ulaska u Europsku uniju, biti vrlo konkurentna na tržištu znanja. Dodao je i kako se nada da će prigodne nagrade pokazati i drugim učenicima da se isplati raditi i učiti. Zamjenik je čestitao i mentorima koji su zaslužni što svake godine raste broj nagrađenih učenika.



Učenica Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor Veronika Habijanec zahvalila se u ime svih nagrađenih, naglasivši pri tome kako je Zagrebačka županije prepoznala rad i trud učenika te im na ovaj način daje snažan poticaj za daljnje uspjehe.