2,1 milijun kuna bespovratnih potpora za razvoj poduzetništva

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan 2,1 milijun kuna za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva u 2013. godini. Natječaj za navedena sredstva otvoren je do 17. lipnja ove godine.

Subvencije će se dodjeljivati za početak poslovanja poduzetnika, za žene poduzetnice, za uvođenje standarda kvalitete i certificiranje, za zaštitu okoliša te za cjeloživotno učenje zaposlenih, dok će se kapitalne pomoći dodjeljivati za povećanje konkurentnosti, tradicijske i umjetničke obrte te za projektnu dokumentaciju za gospodarske objekte.

„U proračunu za 2013. godinu planirali smo gotovo 25 posto više sredstava za Upravni odjel za gospodarstvo nego u prošloj godini jer smo svjesni da danas, više nego ikad, moramo stati iza svojih poduzetnika i obrtnika. Nastavljamo i s intenzivnim razvojem naših poduzetničkih zona kako bi privukli investitore poput IKEA-e, a znatan iznos osigurali smo i za izradu projektne dokumentacije za EU projekte“ – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Također, župan je podsjetio i kako je Zagrebačka županija nedavno, radi ostvarenja viška prihoda iz prošle godine, Rebalansom povisila svoj Proračun na 301.018.541,00 kuna. „Proračun Zagrebačke županije zadnji je put prelazio 300 milijuna kuna 2008. i 2009. godine, stoga se nadam da je ovo najava početka gospodarskog oporavka“ - zaključio je Kožić.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj najkasnije do 17. lipnja 2013. godine.

Tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-457 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr.

Popunjeni obrasci te potrebna dokumentacija dostavljaju se na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V kat, PP 974, 10001 Zagreb. Također, zahtjevi se mogu predati i osobno na navedenoj adresi u pisarnici, prizemlje, soba br. 1.