Posjet dječjoj bolnici u Gornjoj Bistri



Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić posjetio je, povodom Svjetskog dana bolesnika (11. veljače), Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Uz obilazak prostora u kojemu su smještena djeca, s ravnateljem bolnice Ivanom Željkom Weissom župan je razgovarao o mogućnosti gradnje nove energane koja bi koristila obnovljive izvore energije te o zamjeni dotrajale stolarije.

Kako je bolnica smještena u dvorcu, zaštićenom spomeniku kulture, za sve radove potrebno je odobrenje konzervatora. „Zamjenom stolarije troškovi energije bili bi osjetno manji. Na dobrom smo putu, vjerujem da će nam u tome pripomoći i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“, rekao je župan.
 
Ravnatelj Weiss istaknuo je kako se ovakvim posjetima daje podrška roditeljima djece pacijenata bolnice. „Potrebno je razumijevanje prema roditeljima ove teško bolesne djece, oni moraju osjetiti da nisu napušteni, da su dio naše brige, da se njihovoj djeci organizira život na primjeren način“, poručio je Weiss.

Bolnica ima 110 kreveta i, prema riječima ravnatelja, uvijek su popunjeni. Više od 50 posto bolesnika dolazi s područja Zagreba i Zagrebačke županije.