Otvorena područna škola u Rakitju



Župan Stjepan Kožić otvorio je novi kompletno dorađeni, suvremeni objekt u Svetoj Nedelji - Područnu školu Rakitje.

Ovu modernu školu vrijednu više od 31 milijun kuna zajednički su financirali Ministarstvo regionalnog razvoja (48,80% iznosa), Zagrebačka županija (25,60% iznosa) i Grad Sveta Nedelja (25,60% iznosa). Također, Zagrebačka županija financirala je i kompletno opremanje nove škole, tako je Zagrebačka županija za ovu školu izdvojila ukupno 11.762.438,00 kuna.

„Prije točno godinu dana dovršena je prva faza naše škole, koja je na ponos svih nas, kompletno završena i koju danas pohađa 432 učenika u 19 razrednih odjeljenja“ rekla je ravnateljica OŠ „Sveta Nedjelja“ Anica Magdalenić istaknuvši kako svetonedeljski kraj broji 162 godine postojanja osnovnoškolstva na svom području.

„Ovo je investicija koja se događa jednom u 40 godina, investicija koja je znatno olakšala školovanje naših mališana omogućivši im produljeni boravak u školi“ rekao je gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin.

  

„Prije godinu dana, kada smo se našli na otvorenju I. faze ovog projekta, obećali smo da se vidimo početkom nove školske godine. I eto nas danas pred ovim velebnim, modernim, nisko energetskim školskim objektom kojeg se ne bi posramile ni ponajbolje škole u zapadnim europskim gradovima“ poručio je župan Stjepan Kožić rekavši kako često čuje kako mnogi govore da su upravo mladi naša budućnost. „Vjerujući da su mladi naša budućnost, Zagrebačka županija usmjerila je svoje resurse u stvaranje pretpostavki za njihovo kvalitetno obrazovanje. Po mom mišljenju, to radimo najbolje od svih županija u Hrvatskoj, što potkrepljuje činjenica i da gotovo 40 posto proračuna ide kroz Upravni odjel za prosvjetu ili još slikovitije u posljednjih 11 godina izgrađeno je ili dograđeno preko 40 objekta u školstvu“ rekao je župan.

Inače, novoizgrađena PŠ Rakitje sastoji se od prizemlja i kata ukupne neto površine 3807 m2, sa 21 učionicom i 12 kabineta.

Uz župana, u ime Zagrebačke županije otvorenju su nazočili zamjenik župana Rudolf Vujević i potpredsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Marija Ledinski Anić.