Predstavljene nove investicije PIK Vrbovca



PIK Vrbovec predstavio je tri nove investicije - tvornicu za proizvodnju trajnih salama, pogon za narezivanje i pakiranje mesnih prerađevina te novo skladište gotove robe.

Ukupna vrijednost investicija, koje će PIK-u omogućiti jačanje pozicije na domaćem i regionalnom tržištu te u budućnosti otvoriti vrata novim tržištima, prelazi 250 milijuna kuna.
„Ove investicije predstavljaju krunu strateških ulaganja u PIK. Suvremena tehnologija, kroz automatizaciju pojedinih proizvodnih procesa, omogućuje nam još veću efikasnost poslovanja. Ulaganje u nove proizvodne kapacitete omogućilo je zapošljavanje dodatnih 95 djelatnika“, rekao je Mate Štetić, direktor PIK Vrbovca.

U ime Zagrebačke županije svečanosti predstavljanja novih investicija prisustvovali su župan Stjepan Kožić te njegov zamjenik Damir Tomljenović. Župan je izrazio posebno zadovoljstvo zapošljavanjem novih djelatnika. „Raduju nas nova radna mjesta, kao i činjenica da se radi o domaćoj investiciji“, rekao je župan te zahvalio koncernu Agrokor, u sklopu kojega posluje PIK Vrbovec, što na prostoru Zagrebačke županije ulaže i koristi obnovljive izvore energije.



Najsuvremenija tehnologija kojom se u novoj PIK-ovoj tvornici proizvode trajne salame, a koja omogućava maksimalnu standardizaciju i kvalitetu proizvoda, zasad se koristi u samo tri zemlje zapadne Europe.