Dani hrane i tradicijskih proizvoda

dani hrane
 
U prostoru Boćarskog doma, na zagrebačkom Prisavlju, održana je protekloga vikenda sajamska priredba “Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba”. Tradicionalno, organizirana je u prigodi Svjetskog dana hrane - 16. listopada i Svjetskog dana žene sa sela - 15. listopada, a svoje proizvode izložilo je 112 izlagača.

Naša je županija, istaknuto je za otvorenja manifestacije, prva u RH koja je u suradnji s poljoprivrednim gospodarstvima započela brendirati kvalitetne domaće proizvode koji danas nose oznaku “proizvod Zagrebačke županije”. Ovakvom se proizvodnjom povećava dohodak poljoprivrednih gospodarstava, te ona ujedno potrošaču garantira kakvoću poljoprivrednog proizvoda.

Sajam je otvorio župan mr. sc. Stjepan Kožić, a o njegovoj važnosti za promociju visokovrijednih poljoprivrednih proizvoda na tržištu grada Zagreba, također su istaknuli Emil Tuk, pročelnik za poljoprivredu Grada Zagreba, i mr. sc. Josip Kraljičković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

dani hrane