Delegacija Zagrebačke županije posjetila Kiev

ukrajina
 
Delegacija Zagrebačke županije na čelu sa zamjenikom župana Damirom Tomljenovićem boravila je na poziv Kyivske oblasne državne administracije od 8. do 10. rujna u Kievu.

U sastavu delegacije uz zamjenika župana Damira Tomljenovića bili su i Marija Ledinski Anić, potpredsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije, Zlatko Herček, direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije, Ivan Obad, predsjednik Obrtničke komore – Komore Zagreb i Zagrebačke županije te Vitomir Klasić, potpredsjednik Gospodarskog vijeća Komore Zagreb i direktor tvrtke Ivanićplast d.o.o. iz Ivanić-Grada.
 
ukrajina
 
Izaslanstvo je, uz delegacije iz Rusije i Poljske, primio župan Kyivske oblasne državne administracije Anatolij Prysjažnjuk koji je tom prigodom istaknuo kako u Ukrajini postoji veliki broj investitora zainteresiranih za ulaganje u Hrvatsku, te kako se veseli budućoj zajedničkoj suradnji. Tom prigodom zamjenik Tomljenović predstavio je Zagrebačku županiju i pozvao domaćine u uzvratni posjet kako bi se potpisao Sporazum o suradnji između ove dvije regije.

Nakon što je u Hrvatskom Veleposlanstvu u Ukrajini delegaciju primio naš Veleposlanik Željko Kirinčić izaslanstvo je prisustvovalo službenom otvaranju Međunarodnog Investicijskog Foruma „Integracija i partnerstvo“ gdje su se prezentirali poljoprivredni, infrastrukturalni, turistički i sportski projekti. Forum je otvorio Ukrajinski premijer Mikola Azarov u prisustvu potpredsjednika Vlade Sergeja Tigipka.
 
ukrajina
 
Za vrijeme svog boravka u Kievu izaslanstvo je imalo priliku u Borispoljskom rajonu posjetiti najveći europski kombinat za uzgoj povrća „Tepličnyj“ o.d.d. osnovan 1982. godine gdje se na prostoru od 48,8 hektara pod plastenicima i staklenicima proizvode rajčice i krastavci.

Uz kušanje tradicionalnih gastronomskih delicija ljubazni domaćini omogućili su izaslanstvu Zagrebačke županije obilazak užeg centra Kieva, posjet kulturnih, sakralnih i povijesnih znamenitosti.
 
ukrajina