Novi turistički proizvodi

dani vina

U sklopu projekta “Upoznaj Hrvatsku”, ministar turizma Damir Bajs potpisao je u subotu s 34 turističke agencije Ugovore o bespovratnim potporama Ministarstva za 169 novih turističkih proizvoda (izleta, tura i paket aranžmana) kojima je cilj poticanje turizma u turistički nerazvijenim područjima RH u podsezoni 2010. i predsezoni 2011. godine. Potpisivanje ugovora upriličeno je na Plešivičkoj vinskoj cesti, u vinotočju obitelji Kolarić.

Program “Upoznaj Hrvatsku” dogovoren je tijekom ljeta u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i Udruge nezavisnih putničkih agenata Hrvatske (UNPAH) - krovnih hrvatskih organizatora putovanja. Prema procjenama turističkih agencija, zahvaljujući ovom programu Ministarstva, u sljedeće bi tri godine hrvatska turistička odredišta trebalo posjetiti oko četvrt milijuna domaćih i stranih turista.“Ovim smo programom željeli naglasiti hrvatske prednosti u odnosu na konkurenciju, u prvom redu kulturne i prirodne ljepote naše zemlje”, rekao je Bajs.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i župan Stjepan Kožić, dok je turističku ponudu Zagrebačke županije predstavila Ružica Rašperić, direktorica županijske Turističke zajednice.