Počela gradnja nove škole u Rakitju

kamen temeljac

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor simbolično je danas u Rakitju označila početak gradnje nove osmogodišnje škole, u kojoj će, kada kroz dvije godine bude sagrađena, biti mjesta za 650 učenika.

Gradnju školu vrijednu 31 milijun kuna zajednički će financirati Ministarstvo regionalnog razvoja (34 posto), Grad Sveta Nedelja (34 posto) i Zagrebačka županija (32 posto).

«Da bismo razvijali gospodarstvo moramo imati temeljni preduvjet - obrazovane mlade ljude. Ulaganje u znanje naš je zajednički prioritet», poručila je premijerka rekavši da je u Svetu Nedelju došla kako bi ovome gradu zahvalila na dosadašnjim, prije svega gospodarskim postignućima.

Župan Stjepan Kožić najavio je skoro otvaranje novosagrađene škole u Dubravici i dograđene škole u Brdovcu, a do kraja godine i školske-sportske dvorane u Dugom Selu.

Područna škola u Rakitju, koju ove školske godine polazi 190 đaka, radi u sklopu OŠ Sveta Nedelja. Nastava se odvija u montažnom objektu, pa će se gradnjom nove škole napokon stvoriti normalni uvjeti rada prema propisanom pedagoškom standardu - istaknuo je svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin. Riješit će se i problem prekapacitiranosti sadašnje O.Š. Sveta Nedelja, zbog čega neki osnovnoškolci s područja ovoga grada nastavu trenutačno polaze u susjednom Samoboru, odnosno Zagrebu.

Svečanosti u Rakitju, među ostalima, prisustvovali su i potpredsjednici Vlade Ivan Šuker i Božidar Pankretić, ministri Radovan Fuks i Dražen Bošnjaković, te zamjenik župana Rudolf Vujević i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan.

kamen temeljac