Otvorena obnovljena škola u Plešivici

škola
 
Župan Stjepan Kožić otvorio je danas u Plešivici obnovljenu zgradu područne škole „Plešivica“ - Osnovne škola „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog  koja datira iz 1879. godine. Projekt obnove škole, koja je bila oštećena u potresu, u potpunosti je financirala Zagrebačka županija s 4,3 milijuna kuna.

«Učenici će sada u ovoj školi imati uvjete kakvih je malo u županiji. Prije njezine obnove razmišljalo se i o rušenju zgrade, te gradnji potpuno nove, manje škole, no dobro je što je Ministarstvo kulture odlučilo očuvati ovu zgradu jer radi se o spomeniku kulture. Obnovom ove škole pokazali smo da vodimo izuzetnu brigu o obrazovanju. Županija smo koja kroz kapitalna ulaganja - uz pomoć jedinica lokalne samouprave te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstva regionalnog razvoja - najviše u RH ulaže u školstvo», istaknuo je župan.

Sanja Sertić, ravnateljica OŠ Ljube Babića, u sklopu koje posluje PŠ Plešivica, zahvalila je Županiji što vodi brigu o obrazovanju mladih naraštaja u malim sredinama. «Ovako uređena škola, prema najmodernijem pedagoškom standardu, bit će poticaj za rad i učiteljicama i učenicima», naglasila  je ravnateljica Sertić.

Područnu školu Plešivica, u dva kombinirana razredna odjela, polazi dvadesetak đaka.
 
škola