Još nekoliko dana otvoren natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije

Do ponedjeljka 6. rujna u tijeku je natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije 2011. godine. Laskavu titulu Vinske kraljice može ponijeti djevojka životne dobi između 18 i 28 godina, državljanka Republike Hrvatske sa prebivalištem na području Zagrebačke županije, a njena dužnost tijekom sljedeće godine bit će promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije Zagrebačke županije.

Odluku o Vinskoj kraljici za 2011. godinu donijet će posebno imenovani Stručni sud nakon pismene i usmene provjere potrebnih znanja i vještina svih kandidatkinja. Ocjenjivat će se poznavanja vina i jela Zagrebačke županije te njihovo serviranje i sljubljivanje, poznavanje vinogradarstva i vinarstva Zagrebačke županije i Hrvatske te vinogradarsko-vinarske tradicije i običaji, zatim opća kultura, javni nastup itd.

Izbor za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije provodi se devetu godinu za redom, a dosada su izabrane Nataša Puhelek i Žana Šterc iz Svetog Ivana Zeline, Irena Majcenović i Ivana Jambrović iz Jastrebarskog, Ivana Rendulić iz Zagreba, Sandra Jerković iz Ivanić-Grada, Gabrijela Vrbetić iz Jastrebarskog te Ivana Puhelek također iz Svetog Ivana Zeline - aktualna vinska kraljica za 2010. godinu.

Inače, Zagrebačka županija je prva županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom Vinska kraljica još 2003. godine. Krunidba vinske kraljice tradicionalno se održava na prigodnoj svečanost, druge subote u studenom, kada se otvara i prva boca marke vina Zagrebačke županije - Portugizac Plešivica.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane djevojke da se jave na natječaj otvoren do 6. rujna 2010. godine.

Tekst natječaja nalazi se ovdje.

Prijave se podnose na adresu Zagrebačke županije (Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo – za Izbor Vinske kraljice, Ulica grada Vukovara 72/V, Zagreb).