Prijem zlatnih rukometaša

rukometaši

Hrvatska muška rukometna kadetska reprezentacija osvojila je naslov europskog prvaka na nedavno održanom prvenstvu u Crnoj Gori.

Osim naslova prvaka Europe, Hrvatska je na tom natjecanju imala i najboljeg igrača i najboljeg strijelca - Antu Kaleba igrača RK Dugo Selo te drugog vratar ukupnog Europskog prvenstva - Mateja Ašanina, donedavnog igrača RK Rudar iz Ruda.

Zlatne dečke iz Zagrebačke županije primio je  i prigodno nagradio zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević.

„Iznimno mi je drago da u Zagrebačkoj županiji imamo ovako pozitivne primjere odgoja, obrazovanja, rada, treniranja i truda mladih osoba“ rekao je Vujević nadodavši kako se nada da će se ovi zlatni dečki jednom kad se proslave u hrvatskoj reprezentaciji i inozemnim klubovima vratiti u Zagrebačku županiju i pokušati odgojiti generacije mladih uspješnih sportaša koji će u njima vidjeti uzor i motiv.

Prijemu su uz zamjenika župana prisustvovali i Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, njegov zamjenik Boris Makarun, potpredsjednik ZŠU i SZŽ Zlatan Lasanin, pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin te očevi igrača Zvonko Kaleb i Pero Ašanin.

rukometaši