U Rugvici otvorena novosagrađena školska-sportska dvorana

rugvica
 
U Rugvici je, u sklopu proslave Dana općine, i službeno otvorena novosagrađena školska-sportska dvorana. Zajedno su je gradili Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva (MRRŠVG), Zagrebačka županija i Općina Rugvica, a koštala je 15 milijuna kuna.

«Uza sve teškoće radove smo priveli kraju. No, velika je stvar što smo imali kvalitetne partnere, što je Županija od samog početka sufinancirala ovaj projekt, kao i sve ostale koje smo realizirali u sklopu programa CEB 5», rekla je Katica Mišković, ravnateljica Uprave za regionalnu i lokalnu infrastrukturu MRRŠVG-a. Županija je u gradnju dvorane uložila 1,8 milijuna kuna (isto koliko i Općina Rugvica).

«Ni jedna županija u RH ne izdvaja za obrazovanje toliko novca koliko Zagrebačka. Zajedno s dva naša ministarstva (regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, te znanosti, obrazovanja i sporta) sagradili smo od 2001. do danas tridesetak škola i sportskih dvorana», istaknuo je župan Stjepan Kožić, te dodao da je Županija pomagala i druge (infrastrukturne) projekte u općini Rugvica.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Rugvice priznanje za razvoj gospodarstva i poduzetništva uručeno je Bc Institutu za oplemenjivanje i proizvodnju bilja, priznanje za razvoj gospodarstva i obrtništva autoprijevozniku Zvonku Mutki iz Dragošićke, priznanje za 70 godina uspješnog rada i djelovanja DVD-u Donja Greda, za izuzetne rezultate na vatrogasnim natjecanjima ženskoj ekipi DVD-a Ježevo, za izuzetan doprinos razvoju vatrogastva Ivanu Vidaku, te za nesebičan rad na obnovi spomenika kulture vlč. Stjepanu Levaniću.