5 milijuna kuna za kreditiranju razvojnih projekata obrtnika te malih i srednje velikih poduzetnika

potpisivanje ugovora
 
Zagrebačka županija, Jamstvena agencije za poticanje razvoja malog gospodarstva Zagrebačke županije i Obrtničko štedna banka sklopile su Ugovore o kreditiranju razvojnih projekata obrtnika te malih i srednje velikih poduzetnika uz mogućnost korištenja jamstava pri realizaciji tih kredita.

«Zagrebačka županija osigurala je, za ovu i iduću godinu, 5 milijuna kuna depozitnih novčanih sredstava koje će Obrtničko štedna banka tri puta multiplicirati te će se poduzetnicima osigurati 15 milijuna kuna kreditnog  potencijala» rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić nadodavši kako će se korisnicima ove kreditne linije osigurati, iznimno povoljna, fiksna kamatna stopa od 3,5% i to u kunama. «Ovo je još jedna u nizu mjera kojom pokušavamo, i u ovim kriznim vremenima, pomoći našim gospodarstvenicima i unaprijediti naš gospodarski razvoj.“ istaknuo je Kožić.

Korisnici kredita mogu biti obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i ustanove u 100 postotnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske sa sjedištem u Zagrebačkoj županiji, a krediti će se moći koristiti za kupnju, izgradnju, uređenje i proširenje poslovnih objekata i objekata turističko-ugostiteljske namjene, kao i za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme. Najniži iznos kredita iznosit će 35.000 kuna, a najviši 350.000 kuna, dok će otplata kredita ići do sedam godina sa počekom od jedne godine.

Predsjednica Uprave Obrtničko štedne banke, Suzana Barada izrazila je zadovoljstvo što je Zagrebačka županija odabrala Obrtničko štednu banku kao partnera na ovom projektu rekavši kako se dosadašnja suradnja sa brojnim jedinicama lokalne samouprave pokazala iznimno uspješnom.

«Dobre poduzetničke ideje moći će se realizirati i onda kada poduzetnik nema dovoljno vlastitih instrumenata osiguranja za povrat poduzetničkog kredita. Na ovakav način profitiraju svi – poduzetnik i njegovi zaposlenici kroz plaće, poslovna banka kroz kamate, a društvena zajednica kroz nova radna mjesta.» pojasnio je direktor Jamstvene agencije za poticanje razvoja malog gospodarstva Zagrebačke županije d.o.o. Mato Čičak.

Inače, na području Zagrebačke županije posluje oko 5.500 malih i srednjih poduzetnika te gotovo 7.000 obrtnika.
 
potpisivanje ugovora