Dan općine Preseka

dan općine
 
„Potreban je opstanak 'malih' općina, na ternu najbolje znamo što nas muči i kako to riješiti“ za svečane sjednice u prigodi Dana Preseke rekao je općinski načelnik Ivan Pavliček. Najavio je, u suradnji s Hrvatskim vodama, pripremu projekata za gradnju sekundarne vodovodne mreže, kojima će se konkurirati za sredstva IPARD programa.

„Izradili smo i projekat jednodjelne sportske dvorane, sada radimo na troškovniku, a u izvedbi je i projekat toplinskih pumpi u kojega je dosad uloženo 150.000 kuna“, rekao je Pavliček, dodavši da su najveći problemi započeta, pa potom 'zastala' plinofikacija, nemogućnost asfaltiranja desetak kilometara nerazvrstanih cesta, te održavanje županijskih cesta.

Zamjenik župana Damir Tomljenović rekao je da će se županijske ceste, ubuduće, održavati udruživanjem sredstava ŽUC-a, jedinica lokalne samouprava i Županije, te da se razmišlja i o podizanju kredita. Govorio je i o vodoopskrbi istočnoga dijela županije, za što se, kako je naglasio, intenzivno rade projekti kojima će se tražiti novac EU fondova, te pozvao poljoprivrednike da se javljaju na natječaje kojima Županija subvencionira poljoprivrednu proizvodnju.

dan općine