Počela gradnja Doma za starije i nemoćne osobe “Oaza”

Župan Stjepan Kožić, simbolično, položio je temeljni kamen budućega Doma za starije i nemoćne osobe “Oaza” u Ključić Brdu, u čiju gradnju velikogorički poduzetnik Mirko Žužić ulaže 28 milijuna kuna. Prve štićenike dom će primiti već u lipnju iduće godine.

Radi se o domu visoke kategorije, prvom takvom u RH, u kojemu će - u jednokrevetnim i dvokreventnim sobama - biti mjesta za 114 korisnika. Sobe,  prilagođene individualnim potrebama korisnika, bit će prosječne veličine 27 četvornih metara, svaka sa svojom kupaonicim.

Otprilike pedesetak posto površine budućega doma otpada na sobe, dok će na preostaloj površini biti uređen prostor za dnevni boravak, blagovaonica, prostor za društvena događanja, ambulanta, knjižnica, prostor za masažu, radnu i fizikalnu terapiju, trgovina, kafe bar, frizerski salon... U dvorištu doma uredit će se park sa šetnicom, te sagraditi drvena kapelica.

- Svaku novu investiciju, posebno u gospodarski složenim vremenima, pozdravljam s radošću. Ovakvih bi objekata u županiji trebalo biti više - rekao je župan Kožić.