Predstavljena Fotomonografija Zagrebačke županije

U nazočnosti mnogobrojnih uzvanika i prijatelja Zagrebačke županije, jučer je u muzeju Mimara u Zagrebu održana svečana promocija Fotomonografije Zagrebačke županije, promotivnog DVD-a te izložba fotografija. Projekt je realizirala Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s autorom Markom Vrdoljakom.

Fotomonografija od 340 stranica sadrži preko 360 fotografija, potpisanih na hrvatskom i engleskom jeziku.

Rad na fotomonografiji trajao je godinu dana unutar koje su zabilježena sva godišnja doba, snimani su ljudi i njihovi običaji, kulturna baština, sakralna umjetnost, muzeji, dvorci, kurije, prirodne znamenitosti, događanja i manifestacije. Snimanje je uključivalo 9 sati leta helikopterom, obilazak 112 različitih mjesta, gradova, sela i zaseleka, prijeđeno je oko 6800 kilometara i nastalo preko 8000 fotografija.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić čestitao je Turističkoj zajednici Zagrebačke županije, autoru Marku Vrdoljaku i njegovom kreativnom timu na realizaciji projekta. Istaknu je i kako će s velikim zadovoljstvom poklanjati ovu knjigu svim dragim gostima iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Svi koji žele pogledati izložbu mogu to napraviti do 27. lipnja 2010. u Muzeju Mimara.