Vrbovec proslavio Dan grada

Župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan prisustvovali su svečanosti u prigodi proslave Dana grada Vrbovca.

Župan je pozvao na partnerske odnose u pripremi projekata za strukturne, odnosno kohezijske fondove EU, a podsjetio je i na značajna županijska ulaganja u školstvo i poljoprivredu, dok je predsjednik Skupštine posebno istaknuo vrbovečke obrtnike rekavši da su upravo oni, kroz pola stoljeća društvena vlasništva, očuvali iskru poduzetništva.

Gradonačelnik Vladimir Bregović je podsjetio da je trenutačno samo 33 posto stanovništva Vrbovca pokriveno vodovodnom mrežom.

«Odlučili smo se za regionalni pristup rješavanja vodoopskrbe. Nadam se da ćemo do 2012. ishoditi potrebne dozvole, a potom novac za gradnju vodovodne mreže, zajedno sa Županijom i Hrvatskim vodama, tražiti od kohezijskih fondova EU», rekao je Bregović. Izrazio je zadovoljstvo kohabitacijom, koja je omogućila realizaciju, za građane bitnih infrastrukturnih projekata.

Nagradu za životno djelo primili su Dragan Vicković i Vladimir Tomljanović, dok je godišnja Nagrada grada uručena Žarku Popoviću, Zlatku Herčeku, Hrvatskom lovačkom društvu “Orao”, Off road teamu Vrbovec, NK “Lonja”, obrtu C.S.T.I., Vjekoslavu Jendrišu, Josipu Kiseljaku, Zvonku Bračiću te Barbari Dropulja i Božidaru Leščiću.