Obilježen Dan općine Brdovec

Općina Brdovec je sa svojih 11 mjesnih odbora i 13 tisuća stanovnika najveća općina Zagrebačke županiji, a ujedno i jedna od najvećih u Hrvatskoj. Posebno veseli doseljevanje mladih obitelji s djecom, pa su u Brdovcu trenutno tri osnovne i dvije područne škole, a u sklopu obilježavanja Dana općine otvoren je i drugi dječji vrtić.

„Proteklu godinu radili smo na izgradnji nogostupa, uređenju cesta, a nastavljen je projekt kanalizacijske mreže. Lani smo otvorili i sportsku dvoranu uz šenkovečku školu, a potrebna nam je još jedna dvorana, uz OŠ Pavla Belasa. Đaci će u školske klupe najesen, početkom nove školske godine, a dvorana bi trebala biti gotova do kraja godine. Početak ostalih velikih projekata pričekat će neka bolja vremena – rekao je načelnik Brdovca.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je da izgradnju školskih objekata značajno pomaže i Zagrebačka županija. „Svjesni smo važnosti ulaganja u obrazovanje, stoga smo od 2001. do danas u osnovno školstvo u Brdovcu uložili 20-ak milijuna kuna. Sportsku dvoranu uz OŠ Ivana Perkovca, vrijednu 15 milijuna kuna, sufinancirali smo u jednakom omjeru sa samom općinom, dok izgradnju OŠ Pavla Belasa podržavamo sa 17,5% ukupnog iznosa.“