Obilježen Dan Ivanić-Grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan Grada Ivanić Grada.
Kriza se osjeti i u ovom gradu, istaknuo je gradonačelnik Boris Kovačić.  „Proračun se slabije puni, pa se lani nije ulazilo u nove investicije, već se vrijeme gospodarskog zatišja iskoristilo za planiranje projekata s čijom će se realizacijom započeti u 2011., a koje će aplicirati za predpristupne fondove Europske unije“ rekao je Kovačić.

I u Ivaniću je lani bio uočljiv porast broja nezaposlenih, a taj je negativan trend zaustavljen. Ovaj se grad ubrzano razvija, no, prije svega, treba zadržati mlade ljude bez kojih nema prosperiteta te privući investitore spremne ulagati u poduzetničke zone. Jedna od odrednica daljnjeg razvoja bit će svakako i poticanje poljoprivredne proizvodnje, a velike mogućnosti otvaraju se i u turizmu, kako seoskom, tako i zdravstvenom.

Kako bi se svi ovi planovi ostvarili, bit će nužna suradnja i podrška države i županije. „Vrijeme je da se okrenemo kvalitetnim projektima i zajedno kandidiramo za dobivanje sredstava predpristupnih, a i kasnije strukturnih fondova“ istaknuo je zamjenik župana Rudolf Vujević.

Na svečanoj sjednici u povodu Dana grada dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja. Primili su ih Jasminko Kranjčec, Nevenka Matija, obitelj Robek, Obitljski radio Ivanić, KUD Ogranak Seljačke sloge Posavski Bregi, te osnovne škole Josipa Badalića i Ivana Šveara. Nagradu za životno djelo dobio je Josip Renčević Šik.