Nove županove odluke

Zagrebačka županija sredinom lipnja raspisat će natječaj za dodjelu 1.220.000,00 kn bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva. Natječaj će biti namijenjen malim i srednjim trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama i ustanovama koje imaju sjedište na području Zagrebačke županije te su u 100 postotnom vlasništvu državljana RH. Bespovratne potpore dodjeljivat će se za početak poslovanja poduzetnika; uvođenje i primjenu novih metoda poslovanja i upravljanja standarda kvalitete i certificiranje; uvođenje inovacija u proizvodnju; kapitalne pomoći za tradicijske i umjetničke obrte; organiziranje i nastupe na sajmovima, izložbama i natjecanjima vezanim uz poduzetništvo te troškove osnivanja i početnog rada udruga u gospodarstvu.

Zagrebačka županija pomoći će programe u kulturi sa 2.110.000,00 kn. Tako će za bibliotečnu djelatnost biti izdvojeno 200.000 kn, za izdavačku djelatnost 164.000 kn, muzejsko-galerijsku djelatnost 361.000 kn, za kulturne manifestacije 560.000 kn, amaterizam 430.000 kuna te za ostale i nepredviđene programe u kulturi 395.000 kn.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku početku javne nabave za nepredviđene dodatne radove na izgradnji školske športske dvorane uz O.Š. Ivana Perkovca u Šenkovcu. Procijenjena vrijednost nabave iznosi oko 1,6 milijuna kuna. Nepredviđene troškove financirat će Zagrebačka županija i Općina Brdovec, svaki s 50 posto.

Pokreće se i postupak javne nabave za radove na rekonstrukciji krova OŠ Milka Trnina iz Križa. Procijenjena vrijednost nabave iznosi oko 2,5 milijuna kuna. O radovima na rekonstrukciji krova potpisan je i Sporazum između Zagrebačke županije i Općine Križ kojim je definirano da će županija financirati radove u iznosu od 90 posto vrijednosti radova, odnosno najviše do 2,5 milijuna kn, dok će preostali dio financirati Općina Križ.

Regionalnoj razvojnoj agenciji Zagrebačke županije dodijelit će se 150.000 kuna za izradu projekta analize stanja poljoprivrednog zemljišta u Zagrebačkoj županiji. Izradom studije dobit će se slika stvarnog stanja i načina uporabe privatnog i državnog poljoprivrednog zemljišta.

Zagrebačka županija dodijelit će 50.000 kuna za provođenje projekta uništavanje ambrozije. Projekt će na terenu operativno provoditi Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grada, Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije i Zavičajno ekološko društvo Zaprešić.