Vatrogasna vježba “Vlak 2010”

vježba
 
Pokaznu vatrogasnu vježbu “Vlak 2010”, s ciljem uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti snaga zaštite i spašavanja, u Harmici su organizirali županijski Stožer zaštite i spašavanja, Državna uprava za zaštitu i spašavanje - Područni ured za zaštitu i spašavanje Zagreb, te županijska Vatrogasna zajednica.

«Vježba je bila iznimno kompleksna, sastojala se od nekoliko vrsta spašavanja, a sve je rađeno u realnom vremenu. U koordiniranoj akciji sudionici su ispitali svoje mogućnosti i sposobnosti», po njezinu završetku komentirao je Damir Trut, ravnatelj DUZS-a. Josip Novosel, županijski vatrogasni zapovjednik, podsjećajući da se ovakve vježbe organiziraju već petu godinu, rekao je da se njima uvježbava spremnost za razne izazove.

«Ovo nije uobičajena situacija, no svjedoci smo sve češćih željezničkih nesreća», rekao je. Zadovoljan viđenim bio je i Stjepan Ptiček, predsjednik VZ Zagrebačke županije, rekavši da je posao odrađen kako treba, te da su vatrogasci i ovoga puta pokazali da su spremni za sve moguće intervencije. Potvrdio je to i Rudolf Vujević, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, naglašavajući da su sudionici vježbe uspješno pokazali kako bi reagirali u stvarnim situacijama.
 
vježba