Premijerka Jadranka Kosor u Jakovlju

jakovlje
 
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor položila je danas, u poslovnoj zoni u Jakovlju, temeljni kamen nove tvornice tvrtke “Eurocable Group”.

U budućoj tvornici - u čiju se gradnju i opremanje ulaže 25 milijuna eura, a u kojoj će biti otvoreno stotinjak novih radnih mjesta - proizvodit će se cjelokupni asortiman vodova i kabela za napone do 1 kV.

«Ovo je vrijedna investicija u teškim vremenima. Ona dokazuje neuništiv poduzetnički duh. Svaki temeljni kamen koji otvori novo radno mjesto zaslužuje divljenje. Na najbolji ste način pokazali kako svladati prepreke. Vaša upornost i hrabrost neka i drugima bude uzor», poručila je investitorima premijerka Kosor, dodavši da je Vlada RH koncentrirana na snaženje gospodarstva.

Pripreme za gradnju nove tvornice, kojom će “Eurocable Group” udvostručiti postojeće kapacitete proizvodnje, počele su prije 16 mjeseci, a krajem 2008. tvrtku je, s 15,5 milijuna eura, dokapitalizirala Europska banka za obnovu i razvoj, koja u ovome projeku sudjeluje kao partner.

„Ovo je “greenfield” investicija koja u sebi sadrži kupnju zemljišta, gradnju infrastrukture i objekata te kupnju sofisticirane proizvodne i prateće opreme, uz poštivanje svih postulata održivog razvoja. Konačni kapacitet tvornice osigurat će ukupni prihod od milijarde kuna, a 70 posto proizvodnje namijenjeno je izvozu“, istaknuo je Dražen Matiegka, predsjednik Uprave tvrtke “Eurocable Group”, rekavši da je „doba recesije možda i najbolje doba za investiranje“.

Uz premijerku Kosor svečanosti u Jakovlju prisustvovali su potpredsjednik Vlade Ivan Šuker, ministar gospodarstva Đuro Popijač te župan Stjepan Kožić.

jakovlje