Promocija sportskog ribolova na svetonedeljskim jezerima

ribolov
 
U prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici, otvorena je izložba fotografija, trofeja i ribolovnog pribora, koju je, najavljujući ovogodišnja događanja na svetonedeljskim jezerima, postavila TZ Svete Nedelje.

«Na području grada imamo četiri prekrasna jezera - Kerestinec, Orešje, Rakitje i Strmec, koja su u suradnji s ribolovnim udrugama uvrštena u našu turističku ponudu. Na jezeru Rakitje, tradicionalno, prve subote u rujnu organizira se “Fišijada”, koju posjeti više od 2000 ljudi, dok se na jezeru Orešje, od lani, organizira Gastro-etno festival “Dragi naš kaj”. Ove godine manifestcija će se održati 6. lipnja», rekla je Ksenija Gabriša, predsjednica Turističke zajednice Svete Nedelje.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Drago Prahin, istaknuvši da je uz svetonedeljska jezera dosad uređeno oko deset kilometara biciklističkih staza i šetnica. Za otvorenja je s ponosom rečeno da na svetonedeljska jezera ribu dolaze loviti i sportski ribolovci iz Austrije, Njemačke, Rusije, Engleske, Finske...