Proslavljen Dan općine Krašić

dan općine
 
Dan općine - u spomen na 8. svibnja, dan rođenja blaženoga Alojzija Stepinca - proslavio je Krašić.

Općinski načelnik Josip Petković Fajnik poručio je na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća „da čovjek treba znati biti zadovoljan s malo, a težiti nečem više“.

«Samo radom, slogom i suradnjom možemo našu općinu oblikovati i razvijati u pravome smjeru. Današnji tempo tjera nas naprijed, nemamo ni vremena niti koristi gledati unatrag», rekao je. Iznimno važnim istaknuo je rekonstrukciju vodovoda u Krašiću i Pribiću, građenih prije 40 godina, te već dogovorenu rekonstrukciju niskonaponske mreže u Hutinu, Bukovici Prekriškoj, Donjem i Gornjem Prekrižju, te Pavlićima.

«Zamoli bih Županiju da zajedno iznađemo modalitete gradnje mosta na na lokalnoj cesti Krašić-Krupače, gdje je prije šest godina postavljen pontonski most, no za većih vodostaje Kupčine prijelaz preko njega je  nemoguć», rekao je načelnik. Župan Stjepan Kožić, ujedno i izaslanik potpredsjednika Vlade Božidara Pankretića, obećao je pomoć Županije, te rekao da Županijska uprava za ceste u svojim planovima ima i gradnju spomenutog mosta na potoku Kupčina. Osvrnuo se i na najavljenu reorganizaciju teritorijalnog ustroja RH, rekavši da se „ponekad koriste površne riječi koje iza sebe nemaju kvalitetnu analizu“.

„Govori se kako općine nemaju novca, a decentralizacijom se lokalnoj i regionalnoj samoupravi daje svega 10,4 posto sredstava, od čega polovica otpada na Grad Zagreb. Kada bi taj iznos bio veći i ova bi općina mogla realizirati više kvalitetnih programa. HSS nije protiv novog teritorijalnog ustroja, no zalažemo se da se prije toga naprave kvalitetne analize i usporedbe s europskim zemljama“, poručio je župan.

U ime Josipa Friščića, potpredsjednika Sabora RH, prisutne je pozdravio saborski zastupnik Boris Klemenić, a svečanosti je prisustvovala i potpredsjednica Skupštine Zagrebačke županije Marija Ledinski Anić.

Prije svečane sjednice župan je posjetio mesnu industriju “MM“ u Gornjem Prekrižju. Ova je tvrtka, sa 143 zaposlena, paletom od pedesetak polutrajnih i trajnih proizvoda, te godišnjim prometom od oko 160 milijuna kuna među 'najvećim' mesnim industrijama u RH.

dan općine