Planinarsko-biciklistički pohod na Žumberak

zumberak
 
U prigodi Dana planeta Zemlje Javna ustanova “Zeleni prsten” upriličila je u scoutsko-planinarskom centru Koretići na Žumberku 2. susret udruga prijatelja prirode Zagrebačke županije. Članovi udruga, prigodnom izložbom promotivnih materijala, predstavili su svoj rad, te pozvali kolege na događanja koja organiziraju tijekom godine.

 «Prilika je to da se na jednome mjestu, u opuštenoj atmosferi, u prirodi, sretnu predstavnici naših udruga, koje su direktno ili indirektno vezane uz očuvanje prirode. Imamo dosta dobrih udruga koje puno rade», komentirala je Martina Glasnović Horvat, ravnateljica “Zelenog prstena”.

U organizaciji Planinarskog kluba “Scaut” održan je pješački, a Brdsko-biciklističkog kluba “Šišmiš” biciklistički pohod na Koretiće.

«Obišli smo, u okolici Koretića, tri izvora pitke vode, koji 'pune' potok Bregančcu. Nije bilo naporno, dva sata laganoga hoda. Ovakav pohod, u prigodi Dana planeta Zemlje, organiziramo već šestu godinu», pojasnila je Valentina Pavliša, predsjednica PK “Scaut”. Članovi ovog društva, njih šezdesetak, druže se u i brinu o prirodi, a autori su i Samoborskog scoutskog puta, koji prolazi Parkom prirode “Žumberak-samoborsko gorje” i ima 13 kontrolnih točaka.