Luka proslavila Dan općine

luka
 
Dan općine proslavila je Luka. Svečanoj sjednici, uz druge uzvanike, prisustvovali su župan Stjepan Kožić, te potpredsjednica Županijske skupštine Marija Ledinski-Anić.

«U posljednje se vrijeme često postavlja pitanje: Što će nam male općine?! Trebaju li nam? Osobno mislim da trebaju! Postoji niz malih općina koje svjedoče da je kvaliteta života na njihovu prostoru puno bolja nego onda kada ih nije bilo. Paušalno se govori da ih treba ukinuti, no i zemlje EU imaju  veliki broj malih općina. Odluka o ukidanju treba se donijeti nakon temeljite analize, a ne naprečac»,  rekao je župan Stjepan Kožić. Obećao je da će Županija podržati gradnju školske-sportske dvorane, uz dogradnju osmogodišnje škole, trenutačno najvažnije investicije u općini.

Darko Kralj, načelnik Luke, uz gradnju školskih objekata, važnim je istaknuo i gradnju kanalizacije, koja bi se velikim dijelom financirala iz strukturnih fondova. «Gledajući nekoliko godina unaprijed, zajedno s Hrvatskim vodama i Komunalnim poduzećem Zaprešić, započeli smo s izradom projektne dokumentacije», istaknuo je.