1,1 milijuna kuna za lovstvo

Zagrebačka županija dodijelit će 1,1 milijuna kuna za subvencije i donacije za razvoj i unapređenje lovstva na svom području. Natječaj za dodjelu navedenih sredstava otvoren je do 31. listopada 2010.

Korisnici županijske subvencije i donacije mogu biti lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu ili koncesiji zajednička lovišta ili državna lovišta na području Zagrebačke županije. Najviši ukupni godišnji iznos županijske subvencije za razvoji i unapređenje lovstva koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 40.000,00 kuna, dok najviši ukupni godišnji iznos županijske donacije po korisniku iznosi 120.000,00 kuna.

Subvencije i donacije dodjeljivat će se za unose u lovišta pernate divljači i zeca običnog, suzbijanje bjesnoće, odstrel lisica, lovno streljaštvo, osposobljavanje lovačkih pasa za rad u lovu, izradu i adaptaciju objekata za obradu i  čuvanje mesa divljači, za izgradnju i adaptaciju lovačkih domova, izradu lovnogospodarske osnove itd.

Inače, Zagrebačka županija će u ovoj godini dodijeliti 16,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava u poljoprivredi to: 13,5 milijuna kuna za razvoj poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva, 1,1 milijuna kuna za razvoj i unapređenje lovstva te 1,9 milijuna kuna donacija i pomoći udrugama i zadrugama proizvođača te gradovima i općinama za provođenje projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, ribarstva i lovstva.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj do 31. listopada 2010. Važno je i napomenuti kako je natječaj za unos pernate divljači u lovišta i za unos zeca običnoga otvoren do 30. studenoga 2010. godine, dok je natječaj za izradu lovnogospodarske osnove otvoren do 30. rujna 2010.

Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci zahtjeva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, na broj telefona 6009-427 ili ovdje.